Houston zoals ze op de cover van haar "Whitney" album staat5 jaar geleden werd de muziekwereld opgeschrikt door de dood van Whitney Houston. Niet alleen haar fans zijn geschokt, maar ook haar collega’s. De vertolkster van “I Will Always Love You” was niet alleen het grote voorbeeld van zangeressen als Beyoncé en Jordin Sparks, ze was ook zeer geliefd bij haar eigen idolen als Aretha Franklin en Chaka Khan.

Daarom zijn er inmiddels al vele Whitney Houston liedjes als eerbetoon in een nieuw jasje gestoken door artiesten als Jennifer Hudson, John Legend, Brandy, Usher, Melanie Fiona en Robin Thicke. Bekijk hier de 10 beste Whitney Houston tributes.


1. “I Will Always Love You” – Jennifer Hudson

Whitney Houston overlijdt op de avond voor de Grammy Awards. The show must go on en Jennifer Hudson wordt gevraagd de zangeres te eren tijdens de prijsuitreiking. Nog van slag door het nieuws, brengt zij een emotionele versie van Houston’s grootste hit ten gehore.

2. “BET Whitney Houston Tribute” – Cissy Houston, Brandy, Monica & Chaka Khan
Brandy en Monica eren hun muzikale voorbeeld tijdens de BET Awards. Monica met een gospelnummer uit The Preacher’s Wife en Brandy met een medley van Whitney’s danshits. Cissy Houston ontroert de zaal met “Bridge Over Troubled Water” en Chaka Khan sluit toepasselijk af met “I’m Every Woman”.

3. “Greatest Love Of All” / “I Will Always Love You” – John Legend & Jordin Sparks
Tijdens de Billboard Awards kan een Whitney Houston tribute niet ontbreken. Ze brak namelijk vele Billboard records. John Legend zingt een bloedstollend mooie versie van “Greatest Love Of All” en Jordin Sparks eert haar ‘fairy godmother’ in de film Sparkle.

 

4. “One Moment In Time” – Melanie Fiona
Niemand zingt dit nummer zoals Whitney Houston, maar Melanie Fiona doet de krachtige ballad eer aan. Haar versie van “One Moment In Time” klinkt goed met een akoestische gitaar.

 

5. “Exhale (Shoop Shoop)” – Robin Thicke
Houston’s hit uit Waiting To Exhale krijgt een soulvolle make-over van Robin Thicke. De ietwat aangepast tekst gaat over Houston’s turbulente leven.

 

6. “I Wanna Dance With Somebody” – Chrisette Michele
Houston’s jaren ’80 knaller, krijgt een subtiele make-over van Chrisette Michele. Minder dansbaar, maar wel even zo funky.

 

7. “I Look To You” – R. Kelly
Het titelnummer van Houston’s allerlaatste album werd geschreven door R. Kelly. Een paar jaar later brengt hij het zelf ten gehore op haar begrafenis.

 

8. “I Will Always Love You” – Aretha Franklin
Ze mag dan ontbreken op Houston’s begrafenis, Aretha Franklin eert haar ‘old friend’ tijdens haar concerten. De ontroerende versie van “I Will Love You” is een stijlvol eerbetoon.

 

9. “I Believe In You And Me” – Usher
Deze romantische ballad uit The Preacher’s Wife klinkt bijna net zo overtuigend uit de mond van Usher. Net als Houston altijd deed, zorgt hij voor een spetterende finale.

 

10. “I Will Always Love You” / “Halo” – Beyoncé
Nadat ze “Halo” opdroeg aan Michael Jackson tijdens haar I Am World Tour, verloor Beyoncé nog een idool. “Halo” werd daarom ook opgedragen aan Whitney Houston en ingeleid met “I Will Always Love You”.