Whitney Houston Live Her Greatest Performances

Niet alleen op plaat was The Greatest Voice of All uitzonderlijk goed. Ook Whitney Houston’s optredens waren keer op keer ongelooflijk. Daarom verschijnt nu Live: Her Greatest Performances. Deze cd/dvd release geldt misschien wel als haar beste album ooit.

Als je aan Whitney Houston denkt, denk je aan “I Will Always Love You”, “I Wanna Dance With Somebody” en talloze andere hits. Het werden niet alleen popklassiekers, maar ook het materiaal voor meer dan geweldige optredens. De superster was niet alleen technisch perfect, ze gaf zichzelf ook volledig als ze haar liedjes live zong.

Dat is precies wat een icoon onderscheidt van een gewone zangeres. Daarom hebben platenbons Clive Davis en mama Cissy Houston de beste optredens van Whitney geselecteerd. Live: Her Greatest Performances komt uit op cd én dvd. Zodat fans optimaal kunnen genieten van de adembenemende stem én uitstraling van Whitney Houston. Een geniaal idee.

We leven in het YouTube tijdperk, dus niet alles op dit album is nieuw. Daarom zijn de opnames voor Her Greatest Performances opnieuw ‘gemastered’. Het resultaat is niet alleen een geweldige tribute aan de overleden superster, het is misschien zelfs Houston’s beste album ooit. Waar ze in de studio al tot de absolute top behoorde, ging Whitney live zelfs vaak nog een stapje verder.

Haar ‘stage presence’ is dan ook ongeëvenaard. Zelfs op een slechte dag, was Houston eigenlijk nog op haar best. Ze bracht live altijd nieuwe details aan in haar klassiekers. En ze zorgde altijd dat het publiek haar voelde. Een goed voorbeeld is “I Didn’t Know My Own Strength”, de afsluiter van Greatest Performances. Toen ze dit in 2009 live zong bij Oprah Winfrey, was haar stem al lang niet meer wat het geweest was. Maar het werd toch een emotioneel optreden van uitermate hoge kwaliteit.

Zijn er kritiekpuntjes? Op zich wel. Van de ontelbare “I Will Always Love You” optredens, hebben Clive en Cissy helaas niet de beste uitgekozen. Sommige video’s op de dvd waren ook al op The Greatest Hits te zien. En de toegevoegde muziekvideo voor “My Love Is Your Love” haalt je ineens uit de heerlijke live ervaring. Gelukkig is de live-versie op cd meer dan prachtig.

De pluspunten? Die zijn er genoeg. We kunnen het wel vertellen, maar je moet het gewoon horen, zien en voelen. Dat is iets waar elk Whitney Houston optreden garant voor stond. Daarom is Live – Her Greatest Performances misschien wel haar beste album ooit. Bovendien vertelt het album ook nog een verhaal. Langzaam maar zeker verandert haar stem door de jaren heen. Live hoor je dat Houston het steeds zwaarder krijgt, maar haar wilskracht sterk is.

Op INTO SOUL kun je alvast vier klassieke live-optredens bekijken, die natuurlijk ook op het nieuwe album staan. Geniet weer van The Greatest Voice of All!


“You Give Good Love” (The Tonight Show Starring Johnny Carson, 1985)

 

“How Will I Know” (The Brit Awards, 1987)

 

“I Wanna Dance With Somebody” (Arista Records 15th Anniversary Concert, 1990)

 

“All The Man That I Need” (Welcome Home Heroes, 1991)