De negen zit in de maand! Daarom houdt INTO SOUL heel september lang een ’90s Countdown: de 30 beste R&B- en soultracks uit de jaren negentig.

In 1985 brak Whitney Houston door en werd misschien wel de populairste zangeres ter wereld. Ze scoorde tijdloze hits als “Saving All My Love For You” en “I Wanna Dance With Somebody”. In de jaren ’90 ging dit gewoon door met haar derde album I’m Your Baby Tonight.

In 1992 speelde Houston de hoofdrol in The Bodyguard. Dankzij het succes van de film was ook de soundtrack een enorm succes. Of was het andersom? Houston straalde als nooit tevoren op de nummers die zij speciaal voor dit project opnam.

De eerste single was een cover van het Dolly Parton nummer “I Will Always Love You”. Whitney Houston gaf het een daverende make-over, compleet met acapella intro en emotionele finale. “I Will Always Love You” stond overal ter wereld op #1 en is één van de best verkochte singles aller tijden.

Na The Bodyguard speelde Houston in nog twee films. Natuurlijk verzorgde ze ook de soundtracks voor Waiting To Exhale en The Preacher’s Wife. Eind jaren ’90 was het tijd voor weer een echt studioalbum. Met My Love Is Your Love genoot Houston een grote comeback dankzij het frisse muzikale geluid.

Op 11 februari 2012 wordt de wereld geschokt door het nieuws dat Whitney Houston is overleden. Sindsdien zijn al haar klassiekers niet van de muziekzenders af te slaan. Gelukkig kunnen we voor altijd van haar onsterfelijke stem genieten.