Urban is natuurlijk een muzieksoort, maar vaak ook een lifestyle. Daarom hebben soul en R&B lovers hun eigen vocabulaire. INTO SOUL zet de spotlight op populaire, nieuwe woorden in de urban wereld en legt uit wat ze betekenen.

Vannacht worden de Grammy Awards uitgereikt. Volgens vele polls maakt Beyoncé de meeste kans op de felbegeerde ‘Album of the Year’ prijs voor BEYONCÉ.

Het zal je niet ontgaan zijn dat ze met dit visual album de muziekwereld shockeerde. Maar wat is eigenlijk een visual album? De 14 tracks op BEYONCÉ gaan vergezeld van 17 videos. Alle (!) nummers worden ondersteund door spectaculaire beelden. Visuals die de muziek nog intenser maken.

Origineel? Gaat wel. Michael Jackson was de eerste die het deed met “Thriller” en zijn zusje Janet kwam kort daarna met “Rhythm Nation”. Deze visuals gelden nog steeds als dé blauwdruk voor vele artiesten. Ook Beyoncé zelf maakte al eerder videos voor haar gehele B’Day album.

Wat zo baanbrekend is aan BEYONCÉ, is dat haar visual album vanuit het niets op internet stond. Niemand had dit zien aankomen! Wat vonden haar collega’s en tevens concurrenten ervan? Volgens dit filmpje waren ze er niet zo blij mee.