Trey Songz "Chapter V"‘Wat R. Kelly kan, kan ik ook’ moet Trey Songz denken. Geheel in dezelfde stijl maakte hij de afgelopen jaren romantische en hitsige R&B-liedjes, waarmee hij mateloos populair werd. Op zijn vijfde studioalbum herhaalt Trey Songz zijn kunstje.

Tremaine “Trey” Aldon Neverson’s favoriete onderwerp is seks. Zijn bedprestaties inspireren niet alleen liedjes als “I Invented Sex”, maar ook zijn liveshow.

Tijdens optredens ontdoet Songz zich graag van zijn kleding en geeft een simulatie van wat hij met zijn fans wil uitspoken. En deze eten natuurlijk uit zijn hand. Voor deze show is een soundtrack nodig. Daarom staan er op Chapter V weer volop liedjes die de lichaamstemperatuur doen stijgen.

Trey Songz liveOpvallend is dat Trey Songz zijn paringsodes exact op dezelfde manier als R. Kelly zingt. Beter goed gejat dan slecht verzonnen gaat hierbij zeker op. Want nummers als “Dive In” en “Panty Wetter” zijn uitstekend.

De 27-jarige zanger snijdt hier en daar ook andere onderwerpen aan. Op “2 Reasons” zingt hij over zijn motivatie om uit te gaan: ‘bitches and the drinks’.

Niet bepaald poëtisch, maar het nummer heeft dan ook als doel je aan het dansen te krijgen. En dat lukt, net als met het onbenullige “Hail Mary”.

De stem van Trey Songz is gemaakt voor zijn muziekgenre. Daarom is het jammer dat zijn nummers niet meer inhoud hebben. Met “Pretty Girl’s Lie” brengt Songz hier enigszins verandering. Het is dan ook het beste moment op Chapter V.

trey-songz-chapter-5promoZijn fans zijn uiteraard meer geïnteresseerd in zijn bedkunsten en willen hier graag meer over weten.

Met Chapter V kunnen zij zich alvast voorbereiden op de concerten van Trey Songz, waar hij zijn kunstje weer perfect zal uitvoeren.