De negen zit in de maand! Daarom houdt INTO SOUL heel september lang een ’90s Countdown: de 30 beste R&B- en soultracks uit de jaren negentig.

Toni Braxton brak begin jaren ’90 door met  ‘sad love songs’ als “Breathe Again”. Maar dat de zwoele diva ook wel eens over wat anders wilde zingen, hoorden we op de eerste single van haar tweede album Secrets.

In 1996 was Braxton terug met een nieuw kapsel, een witte bodysuit en een stomende track. “You’re Makin’ Me High” was gewaagd, broeierig en sexy. De tekst, geschreven door Babyface, loog er dan ook niet om.

“You’re Makin’ Me High” bereikte de top van de Amerikaanse charts. In Nederland moest Braxton het doen met de #13 positie. Haar volgende single “Un-Break My Heart” deed het beter, maar “You’re Makin’ Me High” heeft die jaren ’90 sound die nog steeds zo lekker klinkt.

Toni Braxton heeft sindsdien vele platen uitgebracht en is samen met haar zusjes uitermate populair in de serie Braxton Family Values. In 2013 brak ook Tamar door met Love & War. Een tijdje later bracht Toni Love, Marriage & Divorce uit, een duet-album met Babyface. Volgend jaar moet er weer een solo album verschijnen van de R&B diva.