De negen zit in de maand! Daarom houdt INTO SOUL heel september lang een ’90s Countdown: de 30 beste R&B- en soultracks uit de jaren negentig.

TLC was al populair bij hip hop en r&b-fanaten, maar met hun tweede album volgde monstersucces. CrazySexyCool werd het beste verkochte hip hop album ooit (elf keer platina in de VS) en TLC het bestverkopende vrouwentrio ter wereld.

Ook scoorden ze hit na hit. Op de single “Waterfalls” kaartten ze issues als criminaliteit en AIDS aan. De rap van Left Eye ging over haar problematische leven.

Het werd een Amerikaanse #1 hit en stond in Nederland in de top vijf. Ook de video voor “Waterfalls” was uitermate populair en leverde TLC enkele MTV Awards op.

In 1999 overtrof TLC het succes van CrazySexyCool met FanMail. “No Scrubs” en “Unpretty” werden megahits. Tijdens de opnames van hun vierde album in 2002 kwam Left Eye om het leven bij een auto-ongeluk op Honduras.

T-Boz en Left Eye gingen met z’n tweeën verder als TLC. Begin dit jaar verscheen een nieuw album TLC als afscheid voor hun fans.