Tinashe – Live in Paradiso Noord (Tolhuistuin), 6 maart 2015

Er is een nieuwe R&B-sensatie en ze was in Amsterdam. Tinashe heeft de sound, voice, moves, attitude en visie om een superster te worden. De 22-jarige zangeres laat Paradiso Noord een uur lang proeven van haar multi-talent.

tinashe-aquarius2 On
Je kunt haar naar naam misschien niet uitspreken (Ti-nah-shay) of je hebt ‘m zelfs nooit gehoord. Maar de kans is groot dat je de muziek van Tinashe wel kent. Met het door DJ Mustard geproduceerde “2 On” scoorde ze vorig jaar een gigantische hit.

Aquarius
Hoewel 2014 haar doorbraak betekende, is de 22-jarige zangeres, danseres, actrice én model geen groentje. Voordat haar officiële debuutalbum Aquarius verscheen, had ze al drie mixtapes op haar naam staan. ‘Ik wil jullie één ding zeggen,’ vertelt ze aan een uitverkochte Tolhuistuin (Paradiso Noord) in Amsterdam. ‘Ik ben begonnen met muziek opnemen in mijn eigen kamertje. En nu sta ik hier. Ook jullie kunnen alles bereiken wat je maar wilt.’

Visie
Dat Tinashe Jørgensen Kachingwe graag haar eigen ding doet, is duidelijk. Deze week bracht ze een zelfgemaakte video voor “Bated Breath” uit. De platenmaatschappij wilde niet betalen, dus nam Tinashe het heft in eigen hand. Ze is dus niet zomaar een R&B-zangeresje met een leuk koppie. Ze is een artiest met een visie op haar muziek, visuals en performance. In Amsterdam Noord toont ze vanavond een uur lang haar multi-talent.

Tinashe live in Amsterdam, 6 maart 2015Attitude
Tinashe betreedt het podium met een glinsterend kattenmasker. Ze heeft het publiek meteen in haar ban met wat nummers van haar mixtapes. Wanneer ze haar gezicht onthult, oogt ze als een schattig meisje. Maar als ze beweegt en praat, geeft ze de Tolhuistuin een flinke portie attitude. Ook maakt ze veel contact met haar enthousiaste fans, die grotendeels dezelfde leeftijd hebben als Tinashe zelf.

Moves
Het is meteen duidelijk: this girl can dance her ass off! Bij de meeste nummers hoort een superstrakke choreografie. Tinashe doet alle dope moves met zo veel gemak en swagger dat het lijkt alsof ze dansend geboren is. Haar dansers (twee mannen en twee vrouwen) doen lekker mee en de energie knalt van het podium.

Voice
Zingt ze nu live of niet? In het begin is het niet duidelijk of Tinashe aan het playbacken is. Maar het moet bijna wel, als je beseft hoe uitputtend haar dansroutines zijn. Daarom is het haar vergeven. En ze maakt het goed aan het einde van de show: “Bated Breath” en “Pretend” worden volledig live gezongen en het klinkt hella good.

Sound
Als Tinashe de nummers van Aquarius inzet, wordt het publiek helemaal gek. “Bet” en “Cold Sweat” doen de temperatuur in de Tolhuistuin flink stijgen. Live komt haar mysterieuze sound goed uit de verf. De fans zingen en dansen mee. De nieuwe single “All Hands On Deck” is duidelijk een hoogtepunt en zorgt ervoor dat het dak eraf gaat. “2 On” is de perfecte afsluiter.

Superster
Helaas duurt het optreden slechts een uur, maar het publiek is bevredigd. Tinashe heeft de sound, voice, moves, attitude en visie om een superster te worden. Mogelijk zal dit nog even duren, maar het selecte gezelschap in de Tolhuistuin weet al dat Tinashe een multi-talent is.

Tinashe live in Amsterdam, 6 maart 2015