Tamar Braxton "Winter Loversland"Het is ongetwijfeld het jaar van Tamar Braxton. Haar Love And War is één van de succesvolste R&B-albums van 2013. Hoewel het nog geen drie maanden geleden verscheen, is er alweer een nieuw Tamar schijfje. Winter Loversland is een warm kerstalbum, vol met fun en geflirt.

Meer dan twintig jaar moest Tamar Braxton wachten op haar doorbraak. Toen zij begin jaren ’90 met haar zusjes als The Braxtons auditie deed bij platenmaatschappij LaFace, kreeg alleen Toni een platencontract. Maar dankzij haar gouden keeltje, doorzettingsvermogen én The Braxton Family Values kan Tamar zichzelf nu een grote ster noemen.

Afgelopen september verscheen, met wat vertraging, Braxton’s Love And War. Het bereikte de tweede positie van de Amerikaanse album chart en verkoopt nog steeds goed. Onlangs won ze zelfs drie Soul Train Awards. Nu het ijzer heet is, moet het gesmeed worden en – boom! – er komt meteen een kerstplaat achteraan.

Tamar Braxton treedt op tijdens de Soul Train Awards

Braxton is niet de eerste artiest die wil ‘cashen’ met een kerstcd. Deze zijn lucratief, omdat er vaak geen nieuwe materiaal gecomponeerd wordt. Bovendien is er weinig promotie nodig, omdat er meegelift wordt op eerder succes. Tamar pakt het helemaal ‘low budget’ aan: via haar Instagram zagen we dat de opnames gedaan werden via een laptop.

Toch kunnen we weer zeggen: she did that. Vrolijke kerstliedjes blijken helemaal bij Tamar’s grappige persoonlijkheid te passen. En de warme, sfeervolle ballads klinken uiteraard subliem dankzij haar zwoele soprano. Op Winter Loversland is de stem van de kersverse moeder in topvorm.

Iedereen die de diva een beetje volgt, weet dat zij altijd in is voor fun. De swingende kerstklassiekers “Sleigh Ride” en “Santa Claus Is Coming To Town” lijken wel speciaal voor de jongste Braxton te zijn gemaakt. Ook “Little Drummer Boy” en “The Chipmunk Song” krijgen een speciale Tay-Tay make-over.

Maar de ‘hot sugar’ zangeres is natuurlijk ook een geboren verleidster. Ze is flirterig en sexy op “Merry Christmas Darling” en “Santa Baby”. ‘Hurry down my chimney tonight’ zingt ze speels tegen de Kerstman. Het is een genot voor het oor en zal de winter een stuk minder koud doen aanvoelen.

Tamar Braxton neemt "Winter Loversland" opVoor Winter Loversland werden ook twee nieuwe liedjes geschreven. “No Gift” is een romantische pianoballad waarop Tamar net zo straalt als op haar Love And War hits.

Hoogtepunt “She Can Have You” is geen traditioneel kerstliedje. Braxton zingt over een eenzame kerst, terwijl ze herinneringen ophaalt aan haar ontrouwe ex.

Na het ietwat tegenvallende Love And War is Braxton’s kerstalbum een onverwachtse goedmaker. Met Winter Loversland sluit de zangeres 2013 hoogwaardig af. En het doet vermoeden dat er meer succesvolle jaren zullen volgen.