Muzikaal genie en pop icoon Prince is precies een jaar geleden overleden. Hij laat talloze ‘beautiful ones’ achter: wonderschone liedjes om voor altijd van te blijven genieten.

Prince brak wereldwijd door met “1999” en bereikte in 1984 een artistiek en commercieel hoogtepunt met de muziekfilm Purple Rain. Behalve de titeltrack, werden ook “When Doves Cry”, “Let’s Go Crazy” en “I Would Die 4 U” grote hits. De soundtrack werd meer dan twintig miljoen keer verkocht.

Hoewel het succes in de jaren ’90 langzaam begon af te nemen, bleef Prince album na album uitbrengen en hij bleef ook hits scoren als “Cream” en “The Most Beautiful Girl In The World”. In 2015 bracht Prince twee studio albums uit: Art Official Age en PlectrumElectrum. Een jaar later volgde er nog een album, dat alleen via Tidal te beluisteren was. Aanstaande vrijdag komt Hit n Run dan toch ook op cd uit.

De muziekwereld reageerde geschokt op het overlijden van Prince. Niet alleen was hij een vriend voor veel collega artiesten, ook zijn liedjes werden regelmatig gecoverd door soul- en r&b-artiesten.

Vooral “The Beautiful Ones” is populair en werd door Beyoncé en Mariah Carey nieuw leven ingezongen. Maar er gaat niets boven die wonderschone versie van Prince, die voor eeuwig zal voortleven net als al zijn andere ‘beautiful ones’.