Een half jaar geleden verloor de muziekwereld een icoon: Prince. Een grote troost is de enorme schat aan muziek die hij achterliet. Volgende maand komt er een verzamelaar uit met 40 van zijn meest bekende liedjes. Prince4Ever wordt hiermee het ultieme eerbetoon.

Muzikaal genie en pop icoon Prince overleed 21 april op 57-jarige leeftijd. Hij brak wereldwijd door met “1999” en bereikte in 1984 een artistiek en commercieel hoogtepunt met de muziekfilm Purple Rain. Volgend jaar zal er een nieuwe editie van de succesvolle soundtrack verschijnen.

Maar eerst krijgen we Prince4Ever op 22 november, met alle klassiekers als “When Doves Cry”, “Little Red Corvette”, “Cream” en “Kiss”. Ook staat er één nieuwe track op: “Moonbeam Levels”.

In 2015 bracht Prince twee studio albums uit: Art Official Age en PlectrumElectrum. Een jaar later volgde er nog een album, dat alleen via Tidal te beluisteren was. Na zijn dood kwam Hit n Run toch op cd uit.

De muziekwereld reageerde geschokt op het overlijden van Prince. Niet alleen was hij een vriend voor veel collega artiesten, ook zijn liedjes werden regelmatig gecoverd door soul- en r&b-artiesten.

Zie hier de tracklisting van Prince4Ever:
prince4ever-tracklisting1prince4ever-tracklisting