Omarion’s grootste kwaliteit is zijn sex-appael. Met zijn vierde album buit hij dit volledig uit. Hoewel hij precies aflevert wat hij met de titel belooft, is Sex Playlist vooral goed voor vluggertjes.

Omarion Sex PlaylistEen tijdje geleden verschenen er naaktfoto’s van diverse beroemdheden op internet, nadat hun iCloud was gehacked. Wat bijna niemand weet is dat Omarion de eerste gehackte mannelijke celebrity was die in zijn adamskostuum te zien was. Zijn nudie deed weinig stof opwaaien.

Tsja, Omarion is nu eenmaal geen A-ster. Als tiener maakte hij deel uit van het jongensgroepje B2K en ook solo scoorde hij een aantal hits, waarvan “Ice Box” de grootste is. Maar buiten de urban wereld wist hij niet echt op te vallen.

O’s grootste kwaliteit is eigenlijk zijn sex-appael. Net als voor Trey Songz, vallen meisjes bij bosjes voor zijn geile optredens en bijbehorende muziek. Vandaar dat de zanger nu zijn populariteit probeert op te krikken door mee te doen aan de Amerikaanse realitysoap Love & Hip Hop.

Hoewel zijn gelekte nudie geen hit werd, richt Omarion zich volledig op zijn doelgroep met vierde studioalbum Sex Playlist. De titel zegt het al: dit is muziek die de temperatuur moet doen stijgen. Niks nieuws onder de horizon dus voor Omarion, die als tiener al solo debuteerde met hitsige single “O”.

Het materiaal op Sex Playlist is aardig. Verleidelijke tracks als “Inside”, “Steam” en “Work” zijn uitermate geschikt om ‘het’ op te doen. Als je ze allemaal achter elkaar hoort, klinkt het echter als dertien in een dozijn. De tracks komen beter tot hun recht als je er zo af en toe eentje apart afwerkt. Net als bij een vluggertje.

Omarion’s stem is duidelijk gemaakt voor zwoele R&B-liedjes, maar veel andere mogelijkheden biedt hij niet. Daardoor gaat zijn muziek sneller vervelen dan bijvoorbeeld die van grote voorbeelden als Usher en R. Kelly. De beste nummers op Sex Playlist zijn dan ook de nummertjes die hij met meerdere mensen maakt.

Huidige single “Post To Be” steekt met kop en schouder boven de rest uit. Hoewel het een schaamteloze kopie is van Chris Brown’s “Loyal” – hij zingt samen met Jhené Aiko mee – is deze track onweerstaanbaar. Ook “Show Me” is heerlijke slow-jam die naar meer smaakt. Dat komt vooral door de mysterieuze stem van Jeremih, die Omarion compleet overschaduwt.

Omarion levert met Sex Playlist precies af wat hij belooft. Het album is vooral goed voor vluggertjes, maar daar zal het merendeel van zijn fans geen probleem mee hebben. Die zullen de tracks smakelijk consumeren terwijl ze zijn nudie googlen.