Alles over soul en r&b lees je hier, dus ook wie de nieuwe artiesten zijn die je moet checken. Eerder tipten we Sam Smith, Jhené Aiko en Tinashe. Zij braken in 2014 definitief door. Wie worden de urban sterren van 2015? Tien voorspellingen!

Majid JordanJe moet ergens beginnen, hoe goed je ook bent. Daarom zongen in 2014 weer veel artiesten mee op de tracks van anderen en dropten ze buzz singles, teasers, EP’s en mixtapes. Tien acts vielen INTO SOUL hierdoor al duidelijk op.

Een groot deel van deze newbies schrijft hun naam al in caps lock. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het dus niet!

Hoeft ook niet, want deze tien acts barsten van het talent. Maak kennis met de urban sterren van volgend jaar. Klik op de naam om meer te lezen én horen. De tien beste, nieuwe artiesten van 2015 komen eraan!

1. Majid Jordan
Nooit van gehoord? Think again! Het Canadese duo Majid Jordan zong mee op Drake’s megahit “Hold On, We’re Going Home”. Ze tekenden meteen op zijn label en dropten afgelopen jaar een EP met vijf dope tracks. Als ze in 2015 een écht album uitbrengen, staan ze ongetwijfeld binnen no-time aan de top van de urban wereld.

2. TINK
#Tink werd een trending topic toen superproducer Timbaland haar muziek begon te promoten. De mensen die daarna naar YouTube en SoundCloud snelden om de zangeres en rapster uit Chicago te checken, weten het al: TINK gaat in 2015 doorbreken.

3. MNEK
Hij werd geboren als Uzoechi Emenike, maar noemt zichzelf MNEK. De Brit heeft al een Grammy nominatie op zak en werkt hard aan zijn debuutalbum. In 2015 verwachten we een aantal catchy hits en kleurrijke videoclips van deze talentvolle zanger en producer.

4. KING
Dit Amerikaanse trio is al aardig bekend dankzij de nummers die ze regelmatig online droppen. En het helpt ook dat Prince een grote fan is! Het officiële album WeAreKing is bijna klaar. Als het in 2015 verschijnt, verovert KING zéker de wereld met hun positieve energie en soulvolle, jazzy muziek.

jon bellion5. Jon Bellion
Hij noemt zijn muziek hip pop en zijn grootste inspiratie is Kanye West. De Amerikaanse zanger Jon Bellion dropte in 2014 zijn derde mixtape The Definition. Tijd om kennis met dit 23-jarige talent te maken, want we gaan in 2015 veel van hem horen.

6. Jungle
Eigenlijk zijn ze al een beetje doorgebroken, want deze act stond gisteren in een uitverkochte Melkweg. Maar het Jungle virus zal zich in 2015 nog sneller verspreiden. De symptonen: bloedhete, elektronische soul vol dikke synths, zwoele baslijnen, Afrikaanse ritmes en funk!

7. Coely
De Vlaamse rapper en zangeres Coely is heel 2014 bezig geweest België en Nederland te veroveren. Mission accomplished. In 2015 volgen er vast nog veel meer landen, want het talent spat er gewoon vanaf!

sampha future festival8. Sampha
Is Matthijs van Nieuwkerk into soul? Yikes! Hij tipte Sampha in De Wereld Draait Door als opkomend talent. Nu wil je deze artiest natuurlijk instinctief negeren. Maar de muziek van de zanger, songwriter en producer uit Londen is gewoon onweerstaanbaar. Zelfs als de grachtengordel hem waardeert.

9. Maxine Ashley
Als Pharrell achter je staat, moet je wel happy zijn. Maar de muziek van Maxine Ashley is juist indringen en mysterieus. Niet voor niets noemde ze haar laatste EP Mood Swings. In 2015 swingt ze waarschijnlijk naar de top van de charts, als ze een album uitbrengt.

10. Mila J
Ze is familie van niemand minder dan Jhené Aiko. Net als haar beroemde zusje bracht Mila J eerst een EP uit. Aiko brak in 2014 door met debuutalbum Souled Out. Gaat Mila J hetzelfde doen in 2015? Met haar huidige hit “My Main” bewijst ze alvast dat ze kan zingen, rappen én dansen.