Als dochter van de legendarische Nat King Cole, is het niet makkelijk om uit zijn schaduw te treden. Natalie Cole doet het als soul- en R&B-zangeres in de jaren ’70. Als popster in de jaren ’80. In de jaren ’90 is de cirkel rond als ze haar vaders “Unforgettable” nieuw leven inzingt. Precies 2 jaar geleden overleed ze zelf ook.

Als je vader een muziekicoon is en je moeder met Duke Ellington werkt, kun je maar één ding doen. Op haar zesde zingt Natalie Cole mee op Nat King Cole’s kerstalbum en op haar elfde begint ze met optreden. Een koppige Natalie weigert de klassiekers van haar vader te coveren en krijgt weinig waardering.

In 1975 keert het tij en scoort Cole een hit met “This Will Be”. Ze wint de Grammy Award voor beste nieuwe artiest en wordt door de media gebombardeerd tot aartsrivale van Aretha Franklin. Cole weet daarna nog vele hits te scoren als “I’ve Got Love On My Mind” en “Our Love”.

Begin jaren ’80 krijgt ze het moeilijk. Haar drugsverslaving komt in de openbaarheid en ze vindt wisselend succes met een nieuwe popgeluid. Dankzij nummers als “Pink Cadillac” en “Miss You Like Crazy” blijft Cole toch in de schijnwerpers staan.

In de jaren ’90 is Natalie Cole eindelijk bereid de nummers van haar beroemde vader te zingen. Live album Unforgettable… With Love wordt een enorm succes en het postume duet met Nat King Cole “Unforgettable” een grote hit.

Op 31 december 2015 overlijdt Natalie Cole op 65-jarige leeftijd. Net als haar vader laat ze een onvergetelijke schat aan muziek achter. Samen zijn ze voor eeuwig “Unforgettable”.