De negen zit in de maand! Daarom houdt INTO SOUL heel september lang een ’90s Countdown: de 30 beste R&B- en soultracks uit de jaren negentig.

Janet Jackson is gedurende de jaren ’80 vooral bekend om haar harde dance-beats en stoere r&b op Rhythm Nation 1814. In 1993 maakt de wereld kennis met een hele nieuwe Janet. Het populaire swingbeat geluid blijkt perfect te passen bij haar relaxte, sensuele vijfde album.

Jackson wil janet. lanceren met een bom, zoals ze dat zelf noemt. De eerste single is een stille verleidster. “That’s The Way Love Goes” wordt niet alleen één van Janet’s grootste hits, het is ook dé soundtrack voor de zomer van 1993.

Ook de iconische video is geniaal in al zijn simpliciteit. Janet is aan het chillen met haar vrienden en laat ze “That’s The Way Love Goes” voor de eerste keer horen. Uiteraard is het onmogelijk voor iedereen om niet mee te dansen en grooven.

“That’s The Way Love Goes” liet ook een sexy nieuw geluid horen dat artiesten als TLC en Aaliyah inspireerde. Ook nu nog kun je de invloed horen op tracks als “Rocket” van Beyoncé.

En nu? Janet Jackson is druk aan het toeren door Amerika in het kader van haar succesvolle comeback album Unbreakable uit 2015.