Frank Ocean heeft iedereen lang laten wachten, maar dit weekend was er opeens volop nieuwe muziek. Afgelopen vrijdag bracht hij een visual album uit. En zijn officiële tweede studioalbum is er nu ook. Op Blonde is Ocean weer intiem, maar ook ondoorgrondelijk.

Ineens was de Frank Ocean voorbij, toen Endless online stond. Dit visual album bestaat uit 18 lange en korte nieuwe tracks. Daarbij werd ook aangekondigd dat de officiële opvolger van zijn succesvolle debuutalbum channel ORANGE ook snel zou volgen én dat het niet meer Boys Don’t Cry zou gaan heten.

Blonde is afgelopen nacht uitgekomen. In Amerika verstrekt Ocean er ook een tijdschrift bij genaamd Boys Don’t Cry, met allerlei persoonlijke interviews en artikelen. De digitale versie verschilt van het fysieke schijfje, dus echte fans zullen ze allebei moeten aanschaffen. De eerste single “Nikes” is reeds uit met een artistieke video.

NME schrijft over Blonde: “Het is niet de magnus opus die velen hadden verwacht. Ocean is subtiel gegroeid als tekstschrijver en brengt de focus naar zijn innerlijke wereld. Het album kan gezien worden als een tijdcapsule van Ocean’s afgelopen vier jaar. Op deze plaat is Ocean intiem, maar ondoorgrondelijk.” André 3000, Kendrick Lamar en Beyoncé zijn ook te horen op Blonde.