Chris Brown en Tyga scoorden vorig jaar een gigantische hit met “Loyal”. Na de mixtape Fan Of A Fan is het nu tijd voor een gezamenlijk studioalbum. Fan Of A Fan: The Album is waarschijnlijk alléén voor de écht loyale fans.

chris brown in "loyal"Bad boy
These ho’s ain’t loyal! Alsof de tekst nog niet fout genoeg was, werd deze single ook nog eens gelanceerd terwijl bad boy Chris Brown in de gevangenis zat. Het kan niet fouter en daarom was het zo goed. “Loyal” was terecht één van de grootste hits van 2014.

Loyal klonen
Chris Brown en Tyga vinden het daarom tijd voor een heel album met knallers in de trant van “Loyal”. Letterlijk, want Fan Of A Fan: The Album bevat behoorlijk wat klonen. “Nothin’ Like Me”, “I Bet” en “Real One” klinken niet alleen iets te veel zoals de oorspronkelijke hit, maar zijn ook nog eens minder goed.

Chris Brown XX
Van alle “Loyal” klonen zijn de eerste single “Ayo” en opvolger “Bitches N Marijuna” de meest geslaagde exemplaren. Maar om nou te zeggen dat het een album is dat je echt moet horen? Nee. Vooral omdat Chris Brown vorig jaar het album X uitbracht, dat veel beter is.

Rappers
Chris Brown is dan ook de ster van Fan Of A Fan. Tyga is op z’n zachtst gezegd niet de beste rapper. Misschien dat daarom veel nummer worden aangevuld met raps van 50 Cent, Schoolboy Q en… C-Breezy himself.

Feesten en seks
Voor de teksten hoef je Fan Of Fan ook niet op te zetten. Alle nummers gaan over feesten en seks, meestal als combinatie. De woorden pussy, fuck, bitches, nigga en shit worden dan ook veelvuldig gebruikt.

Video: Chris Brown & Tyga - "Ayo"Expliciet
“Girl You Loud” en “Remember Me” hebben een dikke beat en zullen de gemiddelde Chris Brown fan rooie oortjes bezorgen: ‘I’ll make that pussy remember me’. Het expliciete “Lights Out” is perfect voor in een stripclub.

Samples
Als je niet vies bent van zulke muziek en zin hebt om te chillen of dansen of seksen, zit je goed met Fan Of A Fan. Toegegeven: tracks als “D.G.I.F.U.” en “Better” zijn erg lekker. Niet in de laatste plaats door de samples van “Forgot About Dre”, “Notorious Thugs” en TLC’s “Take Our Time”.

Fans
Maar als je écht goede R&B wilt horen, kun je beter Ne-Yo’s laatste album Non-Fiction checken. Fan Of A Fan: The Album is eigenlijk alleen maar voor loyale Chris Brown fans, dus de titel is alvast perfect. These ho’s ain’t loyal? We zullen het zien.