De negen zit in de maand! Daarom houdt INTO SOUL heel september lang een ’90s Countdown: de 30 beste R&B- en soultracks uit de jaren negentig.

Als je het over nineties r&b hebt, mag “No Diggity” niet ontbreken. Alles aan deze track is goed! De hip hop beat, de Bill Withers sample, de gladde vocalen en de raps van Dr. Dre en Queen Pen.

Teddy Riley had “No Diggity” al een tijdje klaar, maar niemand wilde het opnemen. Uiteindelijk bood hij het in 1996 aan zijn eigen groep Blackstreet aan. Zij waren niet enthousiast en lieten Riley daarom het eerste couplet zingen. Dat klonk goed en het werd de eerste single van hun tweede album Another Level.

“No Diggity” werd een monsterhit. Het belandde in de Nederlandse top tien en stootte in de Verenigde Staten zelfs de “Macarena” van de top. Ook nu nog zul je de hete track op menig r&b en hip hop feestje horen. Maar wat betekent het eigenlijk? Zoals ze in het intro zeggen: no diggity = no doubt.

Daarna scoort Blackstreet nog een aantal hits en gaat na hun derde album uit elkaar. Ze proberen nog wel eens samen te komen, maar het lukt steeds niet. Nu treedt Blackstreet op, maar niet in de originele bezetting. Teddy Riley maakt deel uit van een andere groep.