2016 is alweer voorbij! Afgelopen jaar kwamen vele langspelers uit die je niet mag missen. INTO SOUL zet de 10 beste soul albums van 2016 voor je op een rijtje.

1. Solange – A Seat At The Table
Hoewel ze eind 2012 hoge ogen gooide met de EP True, leek het er niet op dat ‘het zusje van’ ooit écht zou doorbreken. In 2016 komt ze geheel onverwacht met haar ‘magnus opus’ en sluit de soulwereld Solange definitief in haar hart.

2. Frank Ocean – Blonde
Na zijn meesterwerk channel ORANGE nam Frank Ocean de tijd voor een waardige opvolger. Zijn tweede officiële album maakte alles in één klap goed. Kleine meesterwerkjes als “Ivy” en “Pink + White” zorgen samen weer voor een meesterlijk werk van de populaire zanger.

3. Maxwell – blackSUMMERS’night
In de jaren ’90 werd Maxwell één van de belangrijkste neo-soul artiesten en hij is nog altijd één van de meeste geliefde soulzangers. SUMMERS’ staat weer volop zwoele tracks die de temperatuur tijdens de zomer van 2016 nog meer deden stijgen.

4. Alicia Keys – HERE
Op haar zesde studioalbum horen we geen “Fallin'” of “No One”. Nee, dit is Alicia Keys op haar meest rauw. Dit is Alicia Keys met een belangrijke boodschap, Alicia Keys zonder opsmuk. HERE is haar meest eerlijke werk tot nu toe en het klinkt geweldig.

5. John Legend – Darkness And Light
Zijn vijfde soloalbum brengt alles samen waarom John Legend bekend staat: romantiek, kippenvel, sensualiteit. Maar ditmaal bevatten alle liedjes ook een subtiele politieke boodschap. Hoe je er ook naar luistert, het zal volop genieten zijn van prachtige nummers als “Love Me Now” en “Surefire”.

6. Anthony Hamilton – What I’m Feelin’
What I’m Feelin’ heeft weer een nostalgisch soul gevoel met volop sublieme harmonieën en Hamilton’s unieke vocalen. Dit album kun je niet anders dan he-le-maal voelen.

KING - We Are KING album cover7. KING – We Are KING
Al jaren zijn collega artiesten, muziekcritici en soulliefhebbers gecharmeerd van het trio KING. Nu is er dan eindelijk het debuutalbum. Zoals verwacht is We Are KING een droomdebuut geworden. Letterlijk, want de muziek is dromerig, magisch en puur.

8. Jaheim – Struggle Love
Op Struggle Love gaat Jaheim terug naar zijn roots. Dat betekent: ijzersterke soul compleet met live instrumenten en zijn diepe stemgeluid. De eerste single is een romantische ballad die je moet horen: “Back In My Arms”.

9. Prince – HITnRUN Phase Two
Het eerste HITnRUN deel krijgt veel kritiek van trouwe Prince fans. Phase Two wordt een stuk beter ontvangen en blijkt helaas het laatste album te zijn dat Prince in leven uitbracht.

10. Musiq Soulchild – Life On Earth
Op zijn eerste solo album in vijf jaar exploreert Musiq Soulchild de vele kanten van liefde en muziek.