2016 is alweer voorbij! Afgelopen jaar kwamen veel langspelers uit die je niet mag missen. INTO SOUL zet de 10 beste R&B albums van 2016 voor je op een rijtje.

1. Beyoncé – Lemonade
Of het nu waargebeurd is of niet, Lemonade is geloofwaardig, gedurfd en sensationeel. Beyoncé is weer een grote stap dichter bij de status van de legendes die ze ooit zelf bestudeerde.

2. Bruno Mars – 24K Magic
Ooit stond R&B niet voor harde beats en geile teksten, maar voor rhythm & blues dankzij artiesten als James Brown en Michael Jackson. Voormalig popzanger Bruno Mars belichaamt deze muzikale helden én nog meer R&B iconen op zijn derde en beste album.

3. Yuna – Chapters
De gehele zomer van 2016 hebben we genoten van “Crush”, een overheerlijk R&B-nummer van een nieuw talent met een prachtige stem. Yuna’s album Chapters staat vol met zulke prachtige liedjes.

4. The Weeknd – Starboy
Op zijn derde officiële album laat The Weeknd weer horen dat hij tot de absolute top van de urban wereld behoort. Starboy is zijn beste werk tot nu toe en bewijst dat we nog lang zullen genieten van de mierzoete stem in combinatie met duistere beats en schokkende teksten.

5. Rihanna – ANTI
Dat ze hits kan maken, heeft Rihanna de afgelopen tien jaar volop bewezen. Haar achtste album ANTI is er eentje waar de R&B-liefhebber echt U tegen zegt. Tracks als “Consideration”, “Kiss It Better”, “Love On The Brain” en “Close To You” zijn onweerstaanbaar.

6. Majid Jordan – Majid Jordan
De R&B-fijnproever kent ze al een tijdje, maar een grote doorbraak ligt in 2016 op de loer voor Canadees duo Majid Jordan. Unieke beats, warme stemmen en persoonlijke teksten kenmerken het originele geluid van Majid Jordan.

7. Jhené Aiko & Big Sean – TWENTY88
TWENTY88 bestaat uit 90’s R&B en experimentele jaren ’70 rock. Verder is het een mengelmoes van neo-soul, ambient beats en trap muziek. Een gouden album van een gouden duo.

8. Tweet – Charlene
Er zitten meer dan tien jaar tussen Tweet’s laatste album en Charlene, maar R&B-fans herkennen haar stem uit duizenden. Charlene staat vol met de sfeervolle, warme liedjes die alleen Tweet kan maken. En ze werkt ook weer samen met Missy Elliott.

9. Jon Bellion – The Human Condition
Zanger, rapper, producer én tekstschrijver. Jon Bellion is het allemaal en hij is pas 25 jaar. Zijn debuutalbum zorgde in 2016 voor een doorbraak en met “All Time Low” scoorde hij meteen zijn eerste eigen hit.

10. Usher – Hard II Love
Hij scoorde geen hits in 2016, maar op zijn nieuwe album rekt Usher de grenzen van R&B wel even flink uit.