De helft van 2017 is alweer voorbij! De eerste zes maanden van dit jaar stonden volledig in het teken van debuutplaten. INTO SOUL zet de beste soul en R&B albums van 2017 tot nu toe voor je op een rijtje.

1. “Process” – Sampha
De Britse Sampha is nu al een grote ster. Als je naar zijn eerste volledige album luistert, snap je meteen waarom, ook al is zijn geluid niet te doorgronden of beschrijven. Rauw, warm, experimenteel, vertrouwd. En dan hebben we het nog niet eens over die waanzinnige stem.

2. “Ctrl” – SZA
Na haar EP Z uit 2014, waren de verwachtingen hooggespannen. SZA’s debuutalbum overtreft ze allemaal. Haar geluid is fris en origineel, haar talent spat uit de speakers. Met “Love Galore” dreigt ze ook haar eerste grote hit te scoren.

3. “American Teen” – Khalid
Khalid is nog geen 18 jaar als hij begint te werken aan zijn debuutplaat. Met zijn karakteristieke zangstijl en hete tracks kan hij meteen doorstomen naar de top van de urban wereld, nu American Teen is verschenen en hij een megahit scoort met “Location”.

4. “Fin” – Syd
De frontvrouw van de succesvolle groep The Internet gaat in 2017 solo. Op tracks als “All About Me” en “Body” kunnen we genieten van Syd’s hypnotiserende stem en mysterieuze geluid. Wat een talent!

5. “Strength of a Woman” – Mary J. Blige
2017 staat in het teken van nieuw talent, maar er is ook een veteraan die dit jaar een geweldig album uitbracht. Mary J. Blige staat al 25 jaar aan de top van de soulwereld, maar vertoont nog geen ouderdomsverschijnselen. Ze scoorde hits met “Thick Of It” en “U + Me” en leverde haar meest eerlijke muziek ooit af.